Recepty na zmrzliny....mňam!
20. 8. 2007
1. Samba2 kopečky ovocné zmrzliny, 1 kopeček vanilkové zmrzliny, ovoce (ananas, broskev, třešně) a šlehačka.Do pohárku dáme kopečky zmrzliny. Zasypeme je ovocem a ozdobíme šlehačkou.
2. Lesní víla1 kopeček ovocné a vanilkové zmrzliny, borůvky, jahodová poleva, šlehačka a oplatka.Do pohárku nasypeme borůvky a poklademe kopečky zmrzliny. Přidáme šlehačku a opět borůvky. Nakonec dozdobíme oplatkou.
3. Zmrzlina s malinami3 kopečky vanilkové zmrzliny, maliny, ovocná poleva a oplatka.Kopečky vanilkové zmrzliny zasypeme malinami a přelijeme polevou. Završíme oplatkou.
4. Bílá kněžna3 kopečky meruňkové zmrzliny, meruňky a bílý jogurt.Do vysokého pohárku střídavě pokládáme pokrájené meruňky s kopečky zmrzliny a zaléváme jogurtem.
5. Hroznové osvěžení3 kopečky ovocné zmrzliny, ovoce (kiwi, ananas, broskev a červené hroznové víno), šlehačka a hořické trubičky.Nakrájíme ovoce a na něj navršíme kopečky zmrzliny. Ozdobíme šlehačkou a zapíchneme trubičky.
6. Harmonie1 kopeček vanilkové a čokoládové zmrzliny, banán, šlehačka, čokoláda a oplatka.Nakrájíme banán na kolečka, přidáme kopečky zmrzliny a posypeme nastrouhanou čokoládou. Ozdobíme šlehačkou a přidáme oplatku.
7. Tutti Frutti1 kopeček meruňkové, citrónové a jahodové zmrzliny, kompotové ovoce (mandarinky, třešně a ananas), jahodová poleva a oplatka.Do pohárku dáme kopečky zmrzliny, přidáme ovoce a zalijeme polevou. Dozdobíme oplatkou.
8. Ořechová pochoutka1 kopeček ořechové, pistáciové a čokoládové zmrzliny, vlašské a pistáciové oříšky, šlehačka a oplatka.Na vyloupané vlašské a pistáciové oříšky dáme kopečky zmrzliny. Přidáme šlehačku posypanou sekanými pistáciemi. Na závěr zapíchneme oplatku.
Blesková ovocná zmrzlina400g mraženého ovoce, 2 lžíce cukru, 1 lžička citrónové šťávy a 150ml neslazeného kondenzovaného mléka.Všechny přísady postupně dáváme do mixéru až vytvoříme hladkou hmotu. Naléváme do vysokých pohárů a ihned podáváme.
Pohár s ovocem a čokoládou2 porce: 200 g jahod, 2 lžíce griotky, 2 porce čokoládové zmrzliny, 2 porce šlehačky a čokoláda.Do pohárů rozdělíme jahody a zalijeme likérem. Přidáme zmrzlinu, ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Domácí medová zmrzlina4 porce: 2 žloutky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce tekutého medu, 250 ml šlehačky, 1 bílek a 1 balíček nakrájených mandlí nebo ořechů.Z jednoho bílku ušleháme sníh, potom ušleháme šlehačku a dáme do lednice. Utřeme žloutky s cukrem (až se cukr rozpustí), přidáme med a zašleháme. Potom přidáme 1/2 šlehačky a zvolna promícháme. Dáme zbytek šlehačky, sníh z bílku, ořechy a opatrně promícháme. Nalijeme do plastové vaničky a uložíme na dvě hodiny do mrazničky. Potom ještě jednou promícháme a vrátíme zpět na další tři hodiny do mrazničky.










kkk
(jirka, 15. 3. 2011 15:25)